El Consell Plenari de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat el conveni de col·laboració entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per tal de tramitar directament els ajuts que s’aprovin en matèria de rehabilitació residencial. Es tracta d’ajuts que aprovi la Generalitat de Catalunya en el marc del Pla estatal de recuperació, transformació i resiliència per a fer front a la crisi derivada de la covid-19 i l’instrument de recuperació Next Generation EU.

La consellera d’Habitatge, Eva Miguel, ha destacat que “és una oportunitat imprescindible, en el qual Tarragona hi ha de ser. Tenim un parc d’habitatge bastant envellit, i necessitem recursos per-fer-li un bon rentat de cara. Sobretot en qüestions tant importants com l’eficiència energètica que tenen moltes implicacions”. Miguel també ha posat de manifest que es tracta “d’inversions importants que beneficien absolutament a tothom”.

L’Oficina Local d’Habitatge d’SMAHUSA serà l’encarregada de dur a terme aquest servei ja que disposa dels recursos i mitjans suficients per portar a terme les gestions i obligacions que del mateix es deriven.

Els fons Next Generation en matèria de rehabilitació d’habitatges tindran com a objectiu bàsic que els edificis d’habitatges redueixin un mínim del 30% el consum d’energia primària no renovable i un mínim de reducció de demanda segons zona climàtica. Seran un instrument per a impulsar la rehabilitació energètica dels habitatges, però també poden finançar la rehabilitació tradicional, com l’accessibilitat o la conservació dels edificis. Constituiran uns fons de caràcter extraordinari per a combatre els efectes de la pandèmia COVID 19 que hauran de disposar-se abans del juny 2026, data límit de justificació a la UE.

Font: Ajuntament de Tarragona

Llegir la notícia:
El Consell Plenari aprova el conveni de col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya que permetrà tramitar els ajuts procedents dels Next Generation — Ajuntament de Tarragona