Aquest divendres, 18 de febrer, s’ha aprovat inicialment al ple de l’Ajuntament de Tarragona el Pla Local d’Habitatge (PLH), un full de ruta que vol donar solució a les problemàtiques principals diagnosticades en matèria d’habitatge pel mateix PLH 2021-2026 avui aprovat i que ha de permetre l’Ajuntament.

El PLH és “una eina indispensable per fer front a l’emergència social existent al voltant de l’habitatge”, apunta la consellera d’Habitatge, Eva Miguel, qui ha destacat que “donar solucions a la problemàtica de l’habitatge és una prioritat absoluta”. La consellera ha anunciat a més per al proper mes la primera convocatòria del Consell de l’Habitatge, en què es constituirà aquest òrgan encarregat de “marcar l’agenda política i ser garant que el Pla Local de l’Habitatge es desplegui amb totes les garanties”, així com de “promoure, planificar i programar les actuacions previstes en matèria d’habitatge”. I ha afegit: “El Pla Local d’Habitatge és un document de ciutat on tothom hi guanya. Arriba en un recorregut llarg iniciat per Josep Maria Milà i va continuar amb Hermán Pinedo, que va liderar el procés participatiu. En definitiva, és un pla necessari perquè és el full de ruta en habitatge, perquè marca tot allò que s’ha d’implementar. I també és un element de fiscalització per constatar tota la feina que s’està fent”.

Les línies d’actuació i principals objectius del PLH són, segons defineix la Conselleria d’Habitatge de l’Ajuntament:

  • Augmentar l’habitatge social i assequible i afavorir l’accés a l’habitatge preferentment dels col·lectius en risc d’exclusió residencial.
  • Detectar i mobilitzar l’habitatge buit.
  • Fomentar la rehabilitació com a eina per augmentar el parc immobiliari i tenir llars més accessibles
  • Millorar l’eficiència energètica i fomentar les energies renovables
  • Afavorir l’habitatge en règim de lloguer.

Per més informació:  El ple de l’Ajuntament aprova el Pla Local d’Habitatge — Ajuntament de Tarragona